یادگیری هدفمند و تمایز مدرسه کسب و کار رُهام
سایتها و پلتفرمهای متنوع و گوناگونی هستند که “آموزش محور” فعالیت میکنند؛ درسهای آموزشی مانند مذاکره، توسعه فردی، MBA و… را به طرق مختلف از جمله متن، ویدیو، پکیج و فایلهای صوتی در اختیار مخاطب قرار میدهند که برخی از این وبسایتها، با کیفیت بسیار بالا و متمایز نسبت به دیگران تولید محتوا دارند.
بدیهی است که هر پلتفرم، سیاستها و استراتژیهای خودش برای فعالیت را دنبال میکند و حتی اگر در ظاهر، تشابههای فراوان بین دو یا چند وبسایت و… دیده شود اما حتماً در سطح جزییات، بسیار موضوع متفاوت خواهد بود؛ به همین دلیل، لازم است در خصوص “یادگیری هدفمند مدرسه کسب و کار رُهام”، سیاستهای خودمان را شفاف ارائه نماییم.
الف. در وب سایت مدرسه کسب و کار رُهام، برای مطالعه هیچ درس یا محتوای آموزشی، نیاز به خرید اشتراک ویژه، شارژ کیف پول، خرید امتیاز و… نیست؛ میتوانید دروس را بدون محدودیت، مطالعه نمایید. برخی دروس که مکمل و حرفهایتر تنظیم شدهاند، بهصورت فایل PDF نیاز به خریداری دارند؛
ب. دروس درج شده در وبسایت مدرسه کسب و کار رُهام، طبقهبندی شده و وابسته به وضعیت کنونی مخاطب، برای آغاز مطالعه و یادگیری، کاملاً مسیر شفاف و روشنی دارد (پیچیدگی ندارد و میتوانید به راحتی مسیر را دنبال کنید)؛
ج. مفاهیم پشتیبان بهصورت جداگانه برای مخاطب ارائه شده است تا بین “مفاهیم اصلی” و “مفاهیمی که به درک بهتر کمک میکند”، تمایز ایجاد گردد. در این شیوه، مخاطب میداند که اولویت اول، مطالعه دروس اصلی است و مفاهیم پشتیبان، جنبه مطالعه بیشتر و تکمیلی را ایفا میکند که هیچ مفهوم پشتیبانی، پولی یا غیررایگان نیست؛
د. آنچه بهعنوان “درس” در مدرسه کسب و کار رُهام ارائه میگردد، بر اساس ضعف و نیازی است که در مدیریت کسب و کارهای کوچک و متوسط ملاحظه شده و میشود.
کانال تلگرام مدرسه کسب و کار رُهام
در کنار دروس ارائه شده در این وبسایت، مطالب آموزشی کوتاه با رویکرد سیستم محور، در کانال تلگرام مدرسه کسب و کار رُهام نیز ارائه میگردد تا نقشه ذهنی مخاطب را کاملتر کند. لحن غیر رسمی، پیامهای کوتاه با مثال موردی و فایلهای صوتی آپلود شده، بخشی از فضای حاکم بر این کانال است. برای عضویت در کانال، ابتدا باید VPN خود را فعال نمایید و سپس “اینجا” کلیک کنید.
جایگاه مهارتهای نرم در آموزشهای ما
تخصص و فعالیت حرفهای مدرسه کسب و کار رُهام، در حوزه آموزش کاربردی مهارتهای نرم از جمله تابآوری، تصمیمگیری، تفکر سیستمی، طراحی نقشه ذهنی، تحلیل رفتار متقابل، مدیریت رفتار و… است. اگر به دروس و سرفصلها توجه فرمایید، ماهیت مهارتهای نرم در تمامی دروس (بدون استثناء) هویدا است؛ یعنی پایه و اساس تدوین هر درس، توجه به یک یا چند مهارت نرم کلیدی و خاص بوده است.
اجرای آموزش در سازمان (طراحی تقویم آموزشی)
چنانچه پس از بررسی محتوا و مطالعه دروس، تمایل داشتید با توجه به فرهنگ حاکم بر سازمان (کسب و کار) شما، نقاط قوت و ضعف آن، آموزشهای انحصار و اختصاری کاربردی و مهارت محور ویژه برایتان طراحی و برگزار شود، کافی است “این کاربرگ را تکمیل” و به صورت آنلاین، ثبت فرمایید؛ کارشناسان آموزشی ما پس از بررسی کاربرگ، نسبت به ادامه مسیر، با شما تماس خواهند گرفت.
سیستم آموزشی، بسیاری محتوا به ما خوراند که مجبور بودیم حفظ کرده و همان را دوباره تحویل بدهیم (قی کنیم) و نمره بگیریم. به یاد دارم سال دوم دبیرستان، معلم جغرافی (آقای عامری)، میگفت: اگر ویرگولی از جمله شبیه کتاب جا بیفتد، نمره نمیدهم. سیستم حساس به ویرگول، خودش محتوای ارزشمند و مورد نیاز هر آدمی که قرار است در “اجتماع بشری” زیست کند را از قلم انداخت. مهارتهایی مانند ارتباط، گوش دادن، نگارش، تفکر سیستمی و… که کمبود آنها هم به زندگیهای شخصی آسیب رسانده و هم به کسب و کارها. این بخش، در مورد همین مهارتهای مورد نیاز همه است که پیشنهاد میکنیم برای یادگیری، از اینجا شروع کنید.
محتوای درج شده در این قسمت، ویژه مدیران ارشد و مالکان کسب و کارهای کوچک و متوسط (SME’s) تنظیم شده است. هدف از این مجموعه دروس، ایجاد یک نقشهراه مشخص، کاربردی و قابل پیادهسازی در زیستبوم کارآفرینی ایران است تا به مالکان و مدیران ارشد این سازمانها کمک کند به سمت بهینگی، حرکت هوشمندانه و “آگاهانه” داشته باشند. آموزشها و “تکنیکهای پراکنده” اینستاگرامی و پکیج فروشان، سبب حرکت واگرا و افزایش آشوبناکی سیستم خواهد شد.
قرار نیست همه “کارآفرین” شوند و به اصطلاح (کاملاً ناصحیح) برای خودشان کار کنند. هر کسب و کار و سازمانی، بالاخره به کارمندان خوب، مدیران میانی توانمند و ماهر نیاز دارد برای بقاء، سودآوری، ماندگاری و ارائه خروجی مطلوب به “مشتری”. در این بخش از مجموعه دروس، تمرکز بر نکات و مهارتهایی است که به کارکنان و مدیران میانی کمک میکند در راستای ارتقاء شغلی سلامت، پایدار و ماندگار، بهینهسازی فضای تیم، رهبری مؤثر و…، گامهایی “علمی”، “هوشمندانه” و آگاهانه بردارند. معمولاً این افراد تشویق میشوند مدارک MBA، DBA و… “خریداری” کنند تا شاید، در مهارت و ارتقاء شغلی مؤثر باشد که نیست.
برای ورود به بازار کار (در شرایط فعلی)، چه مهارتهایی نیاز داریم؟ آیا مدرک تحصیلی خوب است یا نباید کلاً دانشگاه را انتخاب کرد؟ برای ایجاد یک رزومه جذاب، دورههای آنلاین و چند مدرک ادمینی اینستاگرام، آرایشگری و… کفایت میکند؟ مجموعه دروس این بخش، به افراد “کمک نمیکند شغل پیدا کنند” اما راهنمای خوبی است برای اینکه بدانند “شغل خوب برای هر آدم” چه شغلی است؟ مسیر رسیدن به آن چگونه است؟ موانع چیست؟ مهارتهای مورد نظر کدامند؟ آموزشهایی که باز هم جای خالیشان در سیستم آموزشی، محسوس است.