هزار و یک کار عقب افتاده و مهم داریم، به جای اولویت بندی، برنامه ریزی و شروع به اقدام، روی مبل لم می دهیم، کنترل تلویزیون در دست، از این شبکه به آن شبکه، از این خبر به آن خبر، دائم به دنبال یافتن زیر بغل ما در اخبار و حوادث هستیم! از تلویزیون که ناامید می شویم، نوبت اینستاگرام است؛ نادر از سیمین جدا شد! محمود، اکبر را کشت! روز سیاه بورس، دلار صد هزار تومانی! آموزش ساخت ملخ هواپیما با دستمال کاغذی! آموزش تهیه رنگ قرمز از گچ دیوار…، خوب این لاطائلات بی محتوا و بی ارزش را دنبال می کنیم، اسمش را هم می گذاریم باخبر بودن از اوضاع یا آموزش دیدن!! شارژ باطری که تمام می شود، قیافه ای شبیه تایتانیک بعد از غرق شدن داریم، در حالیکه به کنج دیوار زل زده و چای سرد را با بی میلی می نوشیم، یادمان میاید کلی کار داریم که عقب افتاده، اعصابمان بیشتر خورد شده، ناامیدی اوج می گیرد و سریع کنار پریز برق دراز می کشیم تا ببینیم دلیل سقوط افغانستان چه بوده!!!
غلبه بر دور باطل ناامیدی!
♦️ این روزها، شنیدن خبر خوب به اندازه علم کیمیاگری، جذاب و دست نیافتنی شده است. بخصوص با گسترش فضای مجازی و افزایش ضریب نفوذ اینترنت در جامعه، سرعت انتشار خبر بد، ویروسی توسعه یافته است.
? نکته جالب اینجاست که انسان، ذاتاً تمایل به پیگیری اخبار بد و ترسناک دارد! یعنی اگر همین امروز، با دو تیتر زیر موجه شوید، غالباً تیتر اول را برای خواندن انتخاب می کنند:
? هشدار! دلار در آستانه صد هزار تومان…
? سه مهارت کلیدی برای زندگی بهتر!
? اما علت چیست؟
این موضوع (تمایل به خبر بد و منفی)، هیچ ارتباطی با نژاد، فرهنگ، سواد، تحصیلات و… ندارد بلکه یک واکنش طبیعی و ذاتی است.
در طول دوره خلقت و تکامل “انسان”، میکروارگانیسم های دفاعی بدن، برای حفظ بقا، قدرت بیشتری گرفته اند. به عنوان مثال، در یک کار علمی/تحقیقاتی، مشخص شد که وزن واکنش احساسی افراد در حالت ازدستدادن ۵۰دلار، بسیار سنگینتر از حالت دریافت همان مبلغ (۵۰دلار) است!
✅ چه باید کرد؟
مدیریت ذهن، اثربخش ترین اقدام ممکن است. دنبال کردن اخبار منفی، سبب ایجاد دورباطل افسردگی می شود.
شما خسته از کار روزانه به منزل بر می گردید، ذهن احساس می کند برای آرام شدن (بخصوص اگر روز پر تنشی داشته اید)، نیاز به پیدا کردن هم درد دارد!
بلافاصله در اینستاگرام، شبکه های خبری و…، به دنبال رفع نیاز مغز هستید!
جالب است بدانید، الگوریتم های اینستاگرام (بخصوص دستیار واتسون) و گوگل، توسط هوش مصنوعی بسیار قدرتمند، به نحوی طراحی شده اند که شما را در معرض پُست ها یا عناوینی می گذارند که بیشترین تمایل، جستجو، مشاهده و… را داشته اید. (جستجوی غم، اندوه زنجیروار می آورد!)
یعنی این فضا به گسترش دور باطل، کمک می کند.
? حذف شبکه ها و کانال های خبری و منتقد؛
? استراحت به دور از تلفن همراه و رایانه؛
? قدم زدن و ایجاد فرصت ریکاوری برای مغز درمانده!
? دوری از منفی باف ها و افرادی که مدام تلاش دارند به شما اثبات کنند دنیا سیاه، تیره، تار و رو به نابودی است؛ (مؤسسان انجمن حمایت از بدبختی!)
? مطالعه کتاب حتی به اندازه یک صفحه در روز؛
? نوشتن نگرانی ها، دلشوره ها، استرس ها و ترس ها روی کاغذ و دور انداختن و پاره کردن آن؛
? برنامه ریزی برای گذراندن یک آموزش جدید؛ (آموزش های جدید، ذهن شما را از چهارچوب های قدیمی رها می سازند، راه های جدید، پیشنهادات و ایده های نوین در اختیارتان قرار می دهند که به شدت در شکستن دور باطل افسردگی، مؤثر بوده است.)
? تغییر و اصلاح محیط؛
? پرهیز جدی از مصرف فست فود، شکر و دخانیات و…!
⚠️ اینکه دائم کلیپ ها، اخبار و… کرونا را دنبال کنیم، نه تنها دردی از ما دوا نمی کنند بلکه با ایجاد استرس نهان ناخواسته، سیستم دفاعی بدن را به شدت آسیب پذیر می کنند!
? آنچه که تاکنون ثابت شده این است که استرس تأثیر مخربی بهروی سلامت روان و حتی جسم فرد یا افراد بویژه کسانی که به بیماری های واگیردار یا صعب العلاج مبتلا هستند، میگذارد که حداقل بخشی از آن به واسطه تضعیف سیستم ایمنی بدن رخ میدهد. از این رو با کاهش موارد نگرانی ساز می توان تا حدود زیادی سلامت فرد را بازیافت.
سلام خیلی عالی بود
بیزحمت بیشتر از این مقاله ها بنویسید. خیلی کاربردی هست. ممنون
سلام متشکر از مقاله های کاربردی و جالبتون. اون مورد که نوشتین استراحت دور از تلفن همراه واقعاً سخته
شوهر من نماد این مقاله هست. همه ما رو دیوانه کرده. از صبح تا شب سرش تو گوشی داره خبر بد و منفی میخونه بعدم ناراحت و افسرده با من و بچه ها دعوا داره… به معنی واقعی دیوانه شدیم از دستش.